dollop is een plant based food bar in het modehart van Antwerpen.Niet toevallig een collab met plantaardig pionier ALPRO.Samen inspireren we je dagelijks met nieuwe recepten en verrassende toepassingen.

Van hapklare breakfast bowls met heerlijke Alpro PBAY* (no) yoghurt, ontbijtgranen, granola & vers fruit voor een gezonde kickstart van de dag, tot verse dagsoep, winterstoemp en rijkelijk belegde boterhammen, cake & taart van de beste bakkers in town.

*Plant Based Alternative for Yoghurt


Een receptenboek waar je doorheen wandelt. En waar je de ingrediënten van de gerechten meteen kan shoppen om zelf thuis aan de slag te gaan.Of je shopt al dat lekkers gewoon hier online.

De handgemaakte bio granola vanI JUST LOVE BREAKFASTis lekker, ambachtelijk, bio & vegan.Elk zakje zit barstensvol noten, pitten, zaden en het allerbeste gedroogd fruit.

shop I JUST LOVE BREAKFAST

Alle TURTLE producten worden gemaakt met ingrediënten uit de biologische landbouw. Dat zorgt voor minder impact op het milieu. Het grondwater blijft schoon. Bijen blijven hun werk doen en je vindt geen giftige stoffen in je ontbijt.

Als blijkt dat de Turtle ontbijtgranen ook nog 's substantieel minder suiker bevatten dan de concullega's is de keuze snel gemaakt.Een gezonder, duurzaam en sociaal fair alternatief.

De verschillende smaken liggen klaar in onze Local Deli.

shop TURTLE

Bij die gezellige sweater weather dagen hoort een dampende Chai Latté van BARU.

Baru serveert niet enkel de strakste Chai Latté, maar is ook onze hofleverancier voor 'Surreally Good Treats.'Check hun Mini Marshmallows op een dampende Hot This is Not Milk Choco, of de Dark Chocolate & Sea Salt Caramel Marshmallows of de Milk Chocolate & Chai Latte Marshmallow Bar in onze Local Deli.

shop BARU

Tegelijk proef je hier ook lekkers vanLOCAL HEROES.Lokaal vakmanschap en ambacht op z’n mooist.

We serveren (exclusief) de wereldberoemde rozijnenboterhamRoggeverdommekevan Bakkerij Goossens.Culinair Antwerps erfgoedmet een korstje.

Het Roggeverdommeke van Bakkerij Goossens is beroem tot ver in Azië. In de kleine, artisanale bakkerij in de Korte Gasthuisstraat is het dagelijks aanschuiven voor de broden en patisserie. dollop serveert dagelijks belegde Viking, Notenbrood en Roggeverdommeke boterhammen & een krokante hoefijzercroissant met zoete marmelade.

Check het dagmenu om te weten wanneer de persoonlijke favoriet van godfather/bakker Patrick Goossens:een Roggeverdommeke met een royale laag gezouten boter*, een laagje tapenade van olijven en een ‘dollop’ geraspte Parmezaanse kaas** op de kaart staat.


De honderdjarige lokale branderij Verheyen heeft geen door Londense marketeers bedachte verpakking, is niet te spotten op TikTok & de oprichter heeft geen pornosnor of tattoos.

“Wij zijn een familiebedrijf met een passie voor een ‘sjatje’ dat sterk is in zachtheid,” lacht Johan als we hem vragen zijn koffie te definiëren. 
In dollop presenteert Johan Verheyen van de gelijknamige, honderdjarige (!) koffiebranderij Verheyen zijn favoriete blend: de Amberes. Een licht gekarameliseerde, zuiderse koffie met een vriendelijke afdronk. En ook nog ’s een officieel erkend streekproduct.

shop VERHEYEN KOFFIE

Of het nu een instant gembershot als ochtendboost is, als verkwikkende limonade met bruiswater of tonic, als mocktail, nachtmutsje, of hete winterthee…Ginger Jack is de ideale booster voor je immuniteitssysteem.

Het lekker én gezond gemberdrankje dat je zo kan drinken bestaat uit 48% biologische gember, op smaak gebracht met verse munt, limoen, citroen en kruiden.Check ook de geschenkbox als ideale cadeau voor fijnproevers.

shop GINGER JACK

Bij het Antwerpse Rekub transformeren ze ‘lelijke’ groenten en fruit dat vanwege een afwijkende, niet-commercële vorm de winkel niet haalt en zou worden weggegooid, tot de heerlijkste cakes en taarten.

shop rekub

De twee powerladies achter Rekub - Marieke en Elien - vonden elkaar in hun passie voor gezond eten en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na een reeks pop-ups waar chefs aan de slag gingen met ingrediënten die normaal verspild zouden worden en een app waarop handelaars hun overschotten konden publiceren, gaan ze met Rekub een stapje verder. Marieke’s ervaring als chocolatier in de VS inspireerde een wild idee: het combineren van lelijke groenten (die vanwege hun ‘niet commerciële’ vorm de winkel niet halen) en chocolade. Met de hulp van groententopchef Seppe Nobels werd een eerste reeks pralines gefinetuned, en ondertussen werd het aanbod uitgebreid met opmerkelijke taarten en cake op basis van ‘lelijke’ groenten en fruit.


NU al een favoriet van dollop klanten; de Carot Cake van @afrestart_antwerp.

Jessy en Giovanni serveren vanuit hun gloednieuw Engels geïnspireerde bakkerij op het Eilandje de meest verfijnde cake, taart, viennoiserie, croissants en brood. dollop heeft alvast op vrijdag en zaterdag de Pistache croissants en de Carrot Cake hapklaar.

@afreshtart_antwerp

Holy Berry biedt een ruim assortiment aan Açai producten voor elk wat wils, op elk moment van de dag.In dollop serveren we de heerlijke Acai ijs-Bowl met PBAY (no) yoghurt van Alpro.

Te koop in onze online shop én volop Açai recepten na de klik.

recepten
shop HOLY BERRY


play


“Wij maken chocolade waar je even voor moet gaan zitten. Hij laat zich proeven zoals een goede wijn: de terroir zit in de groeven en het verhaal in elke ‘krak’. Het hele plaatje moet kloppen", weet Caroline van Coup de Chocolat.Als enige echte chocoladefabriek in Antwerpen kiezen ze resoluut voor een eerlijk, duurzaam én hoogkwalitatief proces.

“Zo zoeken we cacaobonen van hoge kwaliteit, geteeld met respect voor de omgeving en betalen we eerlijke prijzen. De cacaobonen komen per vrachtzeilschip tot bij ons om een emissiearm transport te garanderen. Al deze keuzes leiden uiteraard niet naar de laagste prijs maar wel naar een chocolade om te koesteren.”De verschillende smaken liggen klaar in de Local Deli.

shop coup de chocolat

De Belgische pittige olijfolie van Madmax met zorgvuldig geselecteerde Bhut Jolokia pepers en de doordringende extra olijfolie van eerste persing van Arbequina is de perfecte compagnon voor een hartige boterham, pizza, of zelfs een vodkashot.

shop madmax

Pickles zijn hot op TikTok, maar weinigen kennen het opmerkelijke verhaal van de Belgian Pickles van Louis Van Camp.

Niet enkel Belgisch culinair erfgoed en creatief ondernemerschap dat teruggaat tot begin 1900.Louis Van Camp ontdekt tijdens een reis naar de UK een ‘exotische gele saus’ - geïnspireerd op de keuken van de Indische gemeenschap. Hij beslist meteen om de saus te importeren.

shop camp's

Als tijdens de eerste wereldoorlog de import van de saus moeilijker wordt beslist Louis die zelf te maken.

Daar was ook mosterd voor nodig, dus Camp’s start met het malen van zijn eigen mosterd. En opnieuw is de basis van een Belgische klassieker geboren.Wij hebben Echte Belgische Mosterd in geschenkverpakking klaarliggen in de Local Deli.Check ook de Mango Pickles (!), ingelegde Extra Fijne Augurkjes, worteltjes en paprika & de Mosterd met Caramel.

shop

Paddestoelen zijn OVERAL. The Weeknd en Björk zingen erover, en specialisten schatten dat de globale paddestoelenmarkt tegen 2030 zo'n 115 biljoen dollar waard is.Anna Hofmann van HighSnobiety onderzocht de trend wij legden alvast de strak gedroogd collectie paddestoelen van Supersec klaar in de shop.

SUPERSEC specialiseert in gedroogde paddestoelen. Van de Ceps (Porcini of Boletus edulis) voor sauzen of pasta, tot de spicy shiitake die heerlijk blenden in een vinaigrette of soep.

The Chanterelle is a little mushroom ranging in colour from cream to beige and orange, picked all summer long under the hardwoods (chestnut, oak). It grows at the same time as apricots, sharing a similarly high content of beta-carotene.

Het volledige aanbod van Supersec ligt klaar in de Local Deli.


This snappy and herbaceous, delightfully refreshing Famille Chaudière Provence rosé wine by DJUCE is calling for leisure by the ocean-side.

Een beetje foodie drinkt z'n wijn bio EN in blik dit seizoen.

shop